вторник, 27 януари 2009 г.

Образование за всички


Университетът за професионално образование в Ротердам реализира от 19 до 23 януари 2009 година седмица посветена на образованието за всички.
Като гост-лектори бяха поканени образователни дейци и университетски преподаватели от няколко африкански страни - Мароко, Малави, Намибия, Кения, а също така от Индонезия, Турция и България.
Българската образователна система беше представена от двама представители на Шуменския университет, който има договорни отношения по Еразъм с домакините.

Студентите-бъдещи начални учители бяха запознати с целите на хилядолетието, свързани с образованието за всички и в отделни занятия имаха възможност да получат информация за образователните системи и проблеми в много страни на света.
Някои от тях споделиха и своя опит от учебните пътувания в Африка, реализирани със съдействието на една холандска неправителствена образователна организация - Edukans.

неделя, 18 януари 2009 г.

Ротердам от високо







Това са част от снимките, които направих днес от кулата EUROMAST висока 185 метра, от която като на длан се вижда Ротердам, а при хубаво време Делфт и дори Хага.

петък, 16 януари 2009 г.

Светът е за двама

четвъртък, 15 януари 2009 г.

Отново за Холандия


Най-големият пазар за цветя в Амстердам.


Мелниците - другият символ на Холандия.

След два дни заминавам за Холандия. По този повод си припомних посещенията в Амстердам, Ротердам, Хага, Делфт, Дортдрехт и канала с мелниците, които направих при предишните си пътувания.

Била съм в страната на лалетата три пъти - през април 2005, септември 2006 и май 2007.
Сега ще я видя през зимата.

петък, 2 януари 2009 г.

Коледа и новата 2009!

Коледното дърво с подаръците носи радост на малки и големи!
Късметите от баницата са все с хубави пожелания!
Да си пожелаем и новата 2009 да е спорна и плодотворна!






<