вторник, 26 февруари 2013 г.

Обучение на учители по проекта "Бъди до мен, за да успея"

На 24 и 25 февруари 2013г. в град Монтана се включих в програмата за обучението на учителите от  Първо основно училище "Св. Св. Кирил и Методий"  Монтана, включени по проекта "Бъди до мен, за да успея", който се изпълнява в партньорство със Сдружение "Професионален форум за образованието".

неделя, 24 февруари 2013 г.

Обучение на учители по проект "Образование без граници"

 На 23 и 24 февруари в хотел "Албена" в град Хисар учителите от СОУ "Любен Каравелов", ЦДГ "Снежанка" и ЦДГ "Перуника" от град Пловдив, включени в проекта  "Образование без граници", участваха в двудневно обучение за запознаване с иновативни и интерактивни технологии за работа в мултикултурна среда. 

четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Срещи с кандидат-студенти в София и Велико Търново

На  7 февруари 2013 г. с любезното домакинство на Сдружение "Професионален форум за образованието" в техния семинарен център на ул. "Г. С. Раковски" се проведе среща с кандидат-студенти от ромски произход от средните училища в София с цел запознаване с възможностите за продължаване на образованието. 

На 21 февруари 2013 г. с любезното съдействие и домакинство на Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" и Младежкия дом в гр. Велико Търново се проведе петата поредна среща с кандидат-студенти. На нея присъстваха около 20 младежи и девойки с интерес към висшето образование.

неделя, 10 февруари 2013 г.

Семинар в Търговище за проектно-базираното обучение

На 9 февруари в I ОУ "Христо Ботев" в град Търговище водих семинар на тема: "Проектно-базирано обучение" като лектор на РААБЕ.
В хода на работата учителите споделиха и свой успешен опит в реализиране на тази технология в обучението по география.