четвъртък, 7 май 2009 г.

Как работят местните власти и НПО в Холандия?





От 3 до 6 май отново бях в Холандия. Този път като част от групата, която активно работи по проекта на Шуменската търговско промишлена палата за ефективно партньорство между НПО и местна и държавна власт. В проекта се предвиждаше запознаване и споделяне на добри практики от страна от Европейския съюз. Наши домакини бяха Фондацията за източноевропейски проекти от град Дортдрехт.
Въпреки краткото време, с което разполагахме проведохме редица официални и неофициални срещи както с представители на НПО, а така също и на местни и регионални власти в Дортдрехт, Ротердам, Хага и Амстердам.

Холандците споделиха своя опит в съвместни проекти и дейности. В хода на дискусиите обсъдихме и възможностите за бъдещи проекти и партньорства между български НПО и такива от Холандия.


И не на последно място създадохме нови приятелства и посетихме някои исторически и културни забележителности на страната.




1 коментар:

Анонимен каза...

Между прочим, не зря blogonews называется местом сбора всего самого интересного. [URL=http://blogonews.net]Интересно почитать[/URL] - несомненно верное название ресурса.