петък, 8 юни 2012 г.

Двуезично издание: Новите образователни технологии


Излезе от печат второто поред двуезично издание на преподаватели и студенти от България и Сърбия. 
Съставител е доц. д-р Ванче Бойков - преподавател в катедрата за общообразователни дисциплини на Електронния факултет на Нишкия университет.


В сборника вниманието е насочено към новите образователни технологии. 
В общо 11 статии публикувани на български и сръбски са представени продуктите на обединените  усилия на 17 автора, от които 6 от България и 11 от Сърбия.
"Мултимедията и иновациите в училище" е статията, която подготвихме заедно със Сандра Петракиев, която е студентка в магистърска програма по социална педагогика във Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ "Св. Климент Охридски".

1 коментар:

сугестопедия каза...

Хубаво е, че мултимедията започва да набира сила и у нас. Надявам се в близкото, ама наистина в близко бъдеще всички училища да бъдат оборудвани поне с две-три зали с компютри. Спомням докато аз още бях ученичка това беше нещо ново за всяко училище и голям късмет да има зала с поне 4-5 компютъра. Учителите почти не ни даваха да пипаме компютъра, за да не го развалим. Важно е да се организират изложения или семинари, където да се представят и обсъждат нови и по-добри педагогически методи.