понеделник, 27 август 2012 г.

Предстояща изложба на фотографии от ателието "Трето око"

В Център за култура и дебат "Червената къща" на 11 септември (вторник) 2012 в 18.30 ч. ще бъде откриването на изложбата с фотографиите на участниците в лагера "Заедно напред" от регион  Пазарджик и деца от ромската махала в Кюстендил.
Експозицията може да бъда видяна от 12 до 28 септември
, всеки ден между 15.00 и 19.00 ч., без събота и неделя в зала “Пеша Николова”.
Според домакините фотографията кара човек да се ангажира със света около себе си, да заяви своя гледна точка към него и да я покаже на всички. Тя го кара да намери самочувствие за важността на това, което има да каже на останалите чрез образи. Тя е упражнение в откриване на красивото и необичайното в уж невзрачното и дава шанс на маргинализираните перспективи.

 „Трето око” е серия работилници по фотография за деца от ромски общности в България, водени от Ели Иванова и със съдействието на много хора и организации, които дариха фотоапарати, подкрепа и усмивки. 
Целта им е да постави в ръцете на децата едно мощно средство за себеизразяване, за да покажат гледната си точка на обществото като цяло. Макар че животът и мечтите на хората от ромските общности често са игнорирани, фотографията им може да прекрачи тези бариери и да ги покаже на всички

Няма коментари: