четвъртък, 28 април 2011 г.

Къде е министърът на образованието?

Днес в София в Националния дворец на културата беше открит Фестивала на българското образование, който се провежда за шеста поредна година.
Изненадващо и много странно беше отсъствието на представител на Министерството на образованието, младежта и науката. Срамно беше изчитането на протоколното приветствие на министъра на образованието от водещите на откриването в присъствието на официалните лица от Министерството на спорта в лицето на министър Свилен Нейков, главния секретар и началника на кабинета му, председателя на Българския олимпийски комитет г-жа Стефка Костадинова, кмета на столицата - г-жа Йорданка Фандъкова и зам. кмета по образованието г-н Христо Ангеличин, посланика на Република Румъния Н. пр. Антон Пакурецу и много други гости.
Присъствието на представителите на спортното министерство беше свързано с протичащата в рамките на Фестивала Национална спортна панорама.
В първия ден на Фестивала се проведе обсъждане на проблема за необходимостта от реформа на българското образование организирано от Диалог за бъдещето.
Макар че това е Фестивал на българското образование липсата на интерес от страна на ангажираното с тази проблематика министерство е доста показателна. Тя е поредното доказателство на тезата, че държавните институции не се интересуват от работата на гражданските организации като това важи с особена сила в образователната сфера.

Няма коментари: