четвъртък, 14 юли 2011 г.

Пети ден в лагера "Заедно напред" във Варна

Петият ден от лагера беше много натоварен.
Основната тема беше свързана с работа в полза на общността.


В отговор на въпроса: Какво представлява младежка мрежа? програмният ръководител на Ромската професионална мрежа "Ролеви модели на утрешния ден" Тано Бечев представи целите на тази програма на Младежка фондация Арете - България.

Първият гост - Людмила Живкова представи информация за стипендии и стажове за ромски младежи в рамките на България и Европейския съюз.

Група студенти от САЩ се включиха в работата на участниците. Те представиха темата за дискриминацията в САЩ и възможностите да се работи за разчупване на стереотипите и разрушаване на расовите предразсъдъци.


В следобедните часове се проведоха срещи с успели ромски младежи от Варна и Шумен, които разказаха своите лични истории, които са ги довели до професионално и личностно израствате и пожелаха успех на младите ромски лидери.

Специален гост беше и д-р Йосиф Нунев - държавен експерт в Министерството на образованието, младежта и науката. Той представи историята на образователната интеграция в българското училище и сподели своя опит като учител и директор на училище.


Работата продължи във вечерните часове в малките групи, които обсъждаха идеи за това Какво мога да направя за моята общност/моят квартал?

Няма коментари: