сряда, 29 юни 2016 г.

Национална конференция за подготовката и квалификацията на учители в България


На 29. 06. в СУ "СВ. Климент Охридски" се проведе Национална конференция по Мярка VI, т. 64 от Националната програма „Развитие на педагогическите специалисти“ на тема: „Подготовка на педагогически кадри във висшите училища и сравнителен анализ на системата за поддържаща квалификация и кариерно развитие в Република България, Европейския съюз и други страни – резултати от национално изследване“.
Конференцията беше открита от министъра на образованието и науката. Меглена Кунева направи въвеждащо изказване, в което акцентира върху ключови проблеми на професионалната подготовка и реализация на учителите.
Приветствие към участниците направи ректорът на СУ - проф. дфн Анастас Герджиков.
Екипът от Факултета по педагогика, който е направил изследването представи основните акценти от него пред журналисти, учители, директори, експерти от РИО, представители на МОН и на университети, подготвящи и квалифициращи учители.

Повече за конференцията може да прочетете на сайта на СУ "Св. Климент Охридски" ето тукhttps://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/novini_i_s_bitiya/v_sofijskiya_universitet_se_provede_s_vmestna_konferenciya_na_ministerstvoto_na_obrazovanieto_i_naukata_i_fakulteta_po_pedagogika

Няма коментари: