понеделник, 27 април 2015 г.

Кръгла маса на тема: "Европейските образователни стандарти, приоритет за Югоизточна Европа"


Кръгла маса на тема: "Европейските образователни стандарти, приоритет за Югоизточна Европа" се проведе на 27 Април 2015, в хотел Кемпински Зографски, София.
Тя беше организирана от: Европейски политехнически университет (ЕПУ), Атлантически клуб в България (АКБ), Фондация за свобода „Фридрих Науман“ и Либерално общество за Нова Европа.
Кръглата маса беше открита от президента на ЕПУ - д-р Тошко Кръстев. Приветствия поднесоха министърът на образованието и науката - проф. Тодор Танев, д-р Соломон Паси и представители на съорганизаторите.

На кръглата маса присъстваха над седемдесет български и чуждестранни участници, представители на различни институции и организации – дипломатически учреждения, министерствата на образованието на Румъния  и Албания, университетски преподаватели от страната и чужбина, гости от Черна гора, Хърватска, Македония, Словения, Сърбия, Гърция, Босна и Херцеговина

Работата протече в пет панела,  а аз взех участие в третия от тях  - „Образованието основа за интеграция и толерантност в Югоизточна ЕвропаВъзможности за общи политики в областта на образованиетоСъздаване на свободни личности за силна и демократична Европа. 
Участниците се обединиха около необходимостта от сьздаване на нова стратегия и конкретни мерки за постигане на образователна интеграция към европейските стандарти на страните от Югоизточна Европа, както и създаване на Асоциация за европейско образование.

Няма коментари: